APK service

Neem contact met ons op

050-4061478

Algemene Periodieke Keuring

Wilt u controleren wanneer de APK van uw auto verloopt? Klik hieronder op de RDW knop. U wordt direct doorgestuurd naar de RDW website waar u uw kenteken kunt invullen om na te kijken wanneer de APK van uw auto verloopt. 

Neem contact met ons op voor een voordelige APK service, per 1 juli 2022 ook met de nieuwste roetdeeltjes teller! 

Scroll naar beneden voor meer informatie.

bugatti, engine, sports car-4198585.jpg

Wat is een APK

De Algemene Periodieke Keuring (APK) is een in Europa wettelijk verplichte keuring ter bevordering van de verkeersveiligheid en ter bescherming van het milieu. 

In Nederland staat de keuringsplicht beschreven in de Wegenverkeerswet 1994 en daarvan afgeleide regelingen. Volgens deze regelgeving moet u uw personenauto of bedrijfsauto die -beladen- niet zwaarder mag zijn dan 3.500kg, jaarlijks laten keuren. Drie jaar nadat uw auto voor het eerst op de weg is toegelaten deze keuringsplicht. Zware bedrijfsauto’s, aanhangers en sommige speciale voertuigen moeten elk jaar worden gekeurd vanaf het moment dat ze nieuw op de weg worden toegelaten. 

De APK is een momentopname en geeft geen garantie dat uw auto de rest van het jaar veilig blijft om mee te rijden en dat u een jaar lang geen onderhoud hoeft te plegen. 

APK deeltjestest

Wist u dat vanaf 1 juli 2022 de APK-deeltjestest voor alle personen-, bestel- en vrachtwagens met een dieselmotor en gesloten roetfilter verplicht wordt?

De huidige testen vervallen omdat bij deze testen een defect of verwijderd roetfilter niet vastgesteld kan worden. 

Wij gebruiken de nieuwste technologie waarbij met een deeltjesteller de deeltjesconcentratie in het uitlaatgas wordt gemeten. Deze deeltjesteller kan zeer lage concentraties van (roet)deeltjes meten, waardoor de conditie van het roetfilter heel correct kan worden vastgesteld.